Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

Прокуратурою вжито заходів щодо усунення порушення законодавства під час користування землями

                         

Баштанською місцевою прокуратурою проводиться робота щодо виявлення фактів незаконного використання земель сільськогосподарського призначення у розпорядження держави.

Зокрема, місцевою прокуратурою встановлено факт використання суб’єктом господарювання земельної ділянки на території Кашперо-Миколаївської сільської ради Баштанського району площею 38,1 га вартістю близько 1 млн. грн. без належних правових підстав.

Вказана земельна ділянка у 1995 році надана фізичній особі на підставі державного акта на право постійного користування, проте у 2013 році особа померла, як наслідок, право користування припинилось, а земельна ділянка мала бути повернута у розпорядження держави.

Однак, незважаючи на це, земельна ділянка використовується фермерським господарством за відсутності будь-якої правової підстави, що залишилось поза увагою відповідного органу виконавчої влади в сфері земельних відносин.

У зв’язку із чим місцева прокуратура відреагувала на зазначені порушення вимог законодавства шляхом пред’явлення до суду позову про повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

Наразі позов перебуває у провадженні господарського суду Миколаївської області.

Загалом, упродовж І кварталу 2019 року місцевою прокуратурою пред’явлено позовів у сфері земельних відносин на суму 32,6 млн грн щодо земельних ділянок загальною площею 625 га.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1609