Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

Працівники регіональної прокуратури проводять навчальні заходи для місцевих прокурорів (ФОТО)

                               

Прокуратурою Миколаївської області постійно проводяться навчальні заходи з актуальних питань прокурорської діяльності, які потребують дискусійного обговорення, аналізу позитивної та негативної практики, поширення позитивного досвіду з метою підвищення кваліфікації працівників.

Зокрема, 12 квітня 2019 року, в приміщенні Миколаївської місцевої прокуратури № 2, регіональною прокуратурою проведено навчально - методичний семінар з питань організації та проведення особистого прийому громадян, вирішення звернень та запитів, а також щодо ведення діловодства із застосуванням інформаційної системи «Система електронного документообігу органів прокуратури України» серед працівників Миколаївської місцевої прокуратури № 2.

Начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів регіональної прокуратури Тетяна Холодова звернула увагу присутніх на основні аспекти організації роботи з особистого прийому, розгляду звернень громадян, забезпечення доступу до публічної інформації, особливості розгляду депутатських та електронних звернень. Також обговорено проблемні питання, які виникають  під час розгляду звернень громадян, народних депутатів України, належного обліку цієї роботи, правил професійної етики і поведінки в ході спілкування із заявниками.

Так, у поточному році вирішено 925 звернень, у тому числі 20 – від народних депутатів України, направлено за належністю в інші відомства  понад 600 звернень, 15 звернень повернуто заявникам у зв'язку з неналежним оформленням. Переважна більшість звернень стосувалась стану досудового розслідування - 659.  На особистому прийомі прийнято майже 400 громадян. Розглянуто 13 запитів на публічну інформацію.
Начальник відділу документального забезпечення регіональної прокуратури Інна Гладка детально зупинилася на особливостях ведення діловодства із застосуванням інформаційної системи «Система електронного документообігу органів прокуратури України», яка введена в дію з 1 січня 2019 року.

Доповідачі та учасники семінару обмінялися думками з висвітлених питань.

Завдяки проведеному семінару прокурори мали можливість підвищити рівень кваліфікації та удосконалити підхід до роботи із зазначених питань.
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1624