Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

Система електронного документообігу, електронні кримінальні провадження, електронний кабінет прокурора (ФОТО)

                  

Саме це стало предметом обговорення семінару, який проводився 17 квітня 2019 року Генеральною прокуратурою України у режимі відеоконференцзв’язку.

У семінарі  взяли участь керівники регіональних та місцевих прокуратур, а також працівники підрозділів ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи.

Відкриваючи навчальний захід, Генеральний прокурор Юрій Луценко позитивно відзначив проведену роботу щодо оновлення програмного забезпечення електронних систем з урахуванням законодавчих змін, визначивши пріоритети розвитку запровадження електронного кримінального провадження та розробку електронного кабінету прокурора, як засобу контролю та швидкої комунікації між учасниками кримінального провадження, зменшення масиву паперової звітності, забезпечення швидкої передачі даних з дотриманням основних правил кіберзахисту. 

Також Юрій Луценко акцентував увагу учасників семінару на наявність суб’єктивного фактору в частині введення достовірних даних а електронну систему та здійснення контролю за цим.

У ході семінару обговорено основні організаційні засади діяльності підрозділів щодо ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи органів прокуратури на сучасному етапі, удосконалення функціональних можливостей інформаційної системи та їх практичне застосування. 

Працівниками прокуратури Миколаївської області позитивно відмічено практичні кроки та напрацювання начальника управління організаційного забезпечення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи Генеральної прокуратури України Ірини Бакай щодо впровадження в органах прокуратури сучасних електронних технологій, їх удосконалення задля формування об’єктивних відомостей про стан злочинності, покращення роботи прокурора та слідчого.

За результатами семінару регіональною прокуратурою підготовлені листи-орієнтування до місцевих прокуратур та органів поліції щодо недопущення помилок при внесенні даних та формуванні електронної звітності.

Дякуємо працівникам Генеральної прокуратури України за корисний та змістовний захід.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2550