Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2019

Правоохоронці Миколаївщини працюють на успішний результат у протидії злочинності

                    

Тиждень, що минув, виявився результативним для правоохоронців, які довели, що можуть працювати єдиною командою.

Зокрема, завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито майже 200 кримінальних правопорушень, з яких 50 - тяжкі злочини. Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Миколаївської місцевої прокуратури № 2 та Первомайської місцевої прокуратури Миколаївської області – 42 та 40 відповідно.

За тиждень завершено розслідування у понад 60 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровані до судів. Судами області постановлено 70 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Первомайської місцевої прокуратури.

Не менш ефективну роботу проведено у сфері реалізації представницьких повноважень. Так, судами відкрито провадження у 6 справах за позовами прокурора на загальну суму майже 600 тис.грн., з них: 1 позов у сфері земельних відносин на суму 228 тис.грн. відносно земель площею 7,5 га; 2 позови у бюджетній сфері на суму на суму 248 тис.грн., 2 позови у сфері охорони довкілля на суму 106 тис.грн.

✅Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження за позовом Вознесенської місцевої прокуратури в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру в області, фермерського господарства про визнання незаконними та скасування наказів, визнання недійсним та скасування договору оренди земельної ділянки та повернення у розпорядження держави земельної ділянки площею 7,5 га та вартістю 228 тис.грн.

✅Господарським судом Запорізької області та м. Києва відкрито провадження за позовами Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради до ТОВ про стягнення штрафних санкцій на загальну суму 248 тис.грн.

✅Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження за позовом Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області в інтересах Держекоінспекції в Миколаївській області до приватного підприємства про стягнення збитків, завданих забрудненням земельної ділянки в розмірі 90 тис.грн.

✅Очаківським міськрайонним судом відкрито провадження за позовом Миколаївської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру в області до громадянина про визнання недійсним державного акту та повернення земельної ділянки площею 0,5 га, розташованої в межах об’єкту природно-заповідного фонду - Регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса».

За вказаний період прокурорами взято участь у 28 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. Судами області задоволено, закрито провадження у зв’язку з добровільним усуненням порушень законодавства у 4 справах за позовами прокурора на загальну суму 8,5 млн грн., з них: у земельній сфері 2 позови на 1,5 млн тис.грн. щодо 50 га; у бюджетній сфері 2 позови на суму 7 млн.грн.

✅Задоволено позов прокурора Миколаївської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України та Міністерства аграрної політики та продовольства України до Виконавчого комітету Миколаївської міської ради та ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» про скасування незаконного рішення Миколаївської міської ради та визнання недійсним свідоцтв на право власності на цілісний майновий комплекс елеватору вартістю 7 млн.грн.

✅Задоволено позов керівника Миколаївської місцевої прокуратури №2 в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Миколаївської міської ради, громадян про визнання незаконними та скасування рішень міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку площею 0,01га, вартістю 219 тис. грн. та її витребування у придатному для використання стані шляхом знесення об’єкту нерухомості.

✅Постановою Касаційного господарського суду залишено в силі постанову Південно-західного господарського суду від 04.12.2018, якою задоволено позов заступника керівника Первомайської місцевої прокуратури в інтересах держави до Врадіївської центральної районної лікарні та ТОВ «Укртранссервіс-Груп» про визнання недійсними на майбутнє додаткових угод до договору постачання природного газу, якими упродовж одного дня тричі збільшено ціну товару та зменшено об’єми постачання.

Упродовж останнього тижня судові рішення, постановлені за позовами органів прокуратури області, реально виконано на загальну суму 685 тис.грн., у власність держави повернуто 0,4 га земель.

✅ За втручання Миколаївської місцевої прокуратури № 2 реально виконано 3 рішення про зобов’язання громадян повернути державі в особі Миколаївській обласній державній адміністрації земельні ділянки лісового урочища «Жовтневе» загальною площею 0,3 га вартістю 596 тис.грн.

✅Реально виконано судове рішення, постановлене за позовом Миколаївської місцевої прокуратури № 1, у власність держави в особі Березанської РДА повернуто земельну ділянку площею 0,1 га.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1410