Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

Житель Березнегуватського району проведе за гратами 9 років за вирощування, зберігання та збут наркотичних засобів в особливо великих розмірах

                        

Березнегуватським відділом Баштанської місцевої прокуратури у суді доведено провину жителя Березнегуватського району, який вирощував, зберігав наркотичні засоби в особливо великих розмірах з метою збуту.

Так, в ході судових слухань встановлено, що в травні 2017 року чоловік  придбав насіння рослин коноплі, які в подальшому висадив на орендованій ним земельній ділянці розташованій поблизу с. Тернівка Березнегуватського району. Після сходження рослин роду коноплі в кількості 32 кущі він почав  доглядати за  ними шляхом поливу крапельною системою зрошування,  прополювання та підв’язування, з метою доведення їх до дозрівання і подальшого використання для особистих потреб.

У жовтні 2017 року, після достигання рослин коноплі, чоловік  використовуючи ножиці обрізав з стовбурів та гілля вказаних кущів листя з суцвіття, яке переніс до складського приміщення розташованого поблизу села, яке перебуває у його фактичному користуванні. У подальшому зібране листя та суцвіття з кущів рослин конопель почав сушити на полімерній плівці з метою подальшого збуту.

Правоохоронцями, під час обшуку в складському приміщенні, виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс вагою (в перерахунку на висушену речовину) 10328,701 гр.

Завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі провину злочинця доведено.

Відтак, підтримуючи позицію прокуратури, судом за вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст. 310 та ч.3 ст.307 КК України (незаконний посів та вирощування конопель у кількості від десяти до п`ятдесяти рослин,  незаконне виготовлення, придбання та зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів, у особливо великих розмірах, з метою збуту),  чоловікові призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Загалом, з початку року правоохоронцями суттєво активізовано роботу по боротьбі з наркозлочинністю. Кількість викритих злочинів, пов’язаних із торгівлею та розповсюдженням наркотичних речовин зросла на 11,2%.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1436