Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

З початку року за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, до відповідальності притягнуто 18 осіб (ДІАГРАМА)

                                 

Правоохоронні органи області продовжують вживати дієві заходи у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією.
За результатами судового розгляду протоколів, погоджених з регіональною прокуратурою, адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 18 осіб, з яких 10 депутатів сільських, селищних, міських рад, 2  правоохоронців, 6 службових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, інших органів державної влади. На вказаних осіб накладено штрафи на суму понад 16 тис грн.

Вказані особи скоїли адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, порушуючи вимоги фінансового контролю під час процедури декларування. Так, за ч.1 ст. 172-6 КУпАП притягнуто до відповідальності 18 осіб.

 

 

Зокрема, 20 травня 2019 року прокурором Миколаївської місцевої прокуратури №2 забезпечено участь у розгляді судом протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, передбаченого  ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

Так, колишня заступниця голови Вітовської районної державної адміністрації, будучи суб’єктом декларування, в порушення вимог ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», своєчасно не подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік, перед звільненням.

За результатами розгляду зазначеного протоколу судом підтримано позицію прокурора, особу визнано винною та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Діяльність правоохоронних органів у сфері запобігання та протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією, перебуває на постійному контролі регіональної прокуратури.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1357