Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2019

До 10 років позбавлення волі засуджено ґвалтівника - рецидивіста

                            

Прокурором Миколаївської місцевої прокуратури № 1 підтримано публічне обвинувачення стосовно раніше судимого 29-річного жителя смт Ольшанське Миколаївського району, який зґвалтував жінку.

Злочин стався 1 січня 2019 року о 07.00 годин поблизу с. Трихати Миколаївського району, зловмисник вдарив пляшкою по голові 50-річну жінку та зґвалтував її.

При призначенні покарання, прокурор просив суд, насамперед, взяти до уваги, що зловмисник у 2007 році вчинив вбивство та сексуальне насильство стосовно неповнолітнього, на шлях виправлення не став, та знов вчинив злочин проти статевої свободи.

Не залишилась поза увагою суду й позиція потерпілої, яка зазнала фізичних та психологічних страждань та просила суворо покарати свого кривдника.

Завдяки принциповій позиції прокурора його вину у вчиненні злочину,  передбаченого ч. 2 ст. 152  КК України доведено беззаперечно.

24 травня 2019 року суд, вислухавши останнє слово обвинуваченого, в якому той каявся у вчиненому та просив його суворо не карати, тим не менш призначив ґвалтівникові покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років.

Упродовж 2019 року кількість злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості зменшилась на 56,5 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 
     
За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1499