Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2019

Квартирним крадіям повідомлено про підозру (ФОТО)

                         

Результатом скоординованих заходів правоохоронців Миколаївщини стало затримання  групи квартирних крадіїв, які тривалий час скоювали злочини на території обласного центру.

Зокрема, 29 травня 2019 року у Корабельному районі м.Миколаєва, у ході цілеспрямованої операції, підготовка до якої тривала не один місяць, працівниками карного розшуку та слідчими Головного управління Національної поліції в області, спецпризначенцями “КОРДу” під процесуальним супровідом Миколаївських місцевих прокуратур № 1 та № 2 затримано чотирьох жителів м.Миколаєва, віком від 30 до 45 років, відразу після скоєння чергової крадіжки.  

Встановлено, що при вчиненні крадіжок злочинці забирали речі, які дуже важко, а іноді фактично неможливо ідентифікувати та відслідкувати, такі як золоті вироби, біжутерію, годинники, гроші, іноді комп’ютерну техніку (ноутбуки), не нехтували й елітними алкогольними напоями та парфумами.

Незважаючи на усі зусилля, які злодії прикладали для уникнення кримінальної відповідальності, їх злочинна діяльність була розкрита та перервана правоохоронцями.

Вказані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України та їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України, а саме: таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло.

Після затримання вказаних осіб, за місцями їх мешкання слідчими проведено ряд обшуків, під час яких вилучено ювелірні вироби, годинники, парфуми, алкоголь, відмички. Перевіряється належність викраденого майна особам, які раніше стали потерпілими від протиправної діяльності затриманих осіб.

На даний час детективами національної поліції та працівниками Миколаївської місцевої прокуратури №1 готуються клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Розслідування триває.

 

 

Пресслужба Прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1372