Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2019

Прокуратура відреагувала на порушення інтересів держави при здійсненні ліквідаційної процедури одного з комунальних підприємств Миколаєва

                                

Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 встановлено, що ліквідатором комунального підприємства було укладено ряд договорів з юридичними особами, одним із засновників яких був ліквідатор, що є явним порушенням вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Внаслідок таких дій, кредиторські вимоги комунального підприємства не були погашені в повному обсязі, а приватна юридична особа, сплативши за договором цесії лише 7,7 тис грн, набула право вимоги на стягнення з виконкому Очаківської міської ради заборгованості в сумі понад 250 тис. грн., що в 30 разів більше ніж потрачено.

З метою захисту інтересів держави місцевою прокуратурою пред’явлено позов про визнання вищевказаного договору цесії недійсним, який перебуває на розгляді в Господарському суді Миколаївської області.

Одночасно, триває розслідування щодо незаконних дій ліквідатора за ч.1 ст.15, ч.1 ст.364-1 КК України.

Довідково
Цесія (лат. cessiō — уступка, передача) – правочин, на підставі якого відбувається передача права вимоги (до боржника) від первісного кредитора (цедента) до нового кредитора (цесіонарія).

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

 

кількість переглядів: 1475