Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

Прокуратура відреагувала на чергові порушення у сфері використання земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 1 млн грн

                                       

За результатами вивчення стану додержання вимог законодавства при використанні земель сільськогосподарського призначення Очаківського району, Миколаївською місцевою прокуратурою №1 встановлено, що незважаючи на вимоги чинного законодавства мають місце випадки використання земельних ділянок після смерті особи, якій вказана земельна ділянка надана у постійне користування.

Зокрема, положеннями ч. 1 ст. 92 ЗК України, ст. 1225 ЦК України, ст. ст. 407, 413 ЦК України встановлено, що право користування земельною ділянкою, що виникло в особи на підставі державного акту на право постійного користування земельною ділянкою, не входить до складу спадщини і припиняється зі смертю особи, якій належало таке право.

Разом з цим, одним із мешканців Очаківського району самовільно зайнято земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 50 га вартістю понад 1 млн грн, розташованої в межах Кам’янської сільської ради Очаківського району, яка раніше надавалась у користування особі, яка померла в 2011 році, для ведення фермерського господарства.

Реагуючи на вказані порушення, місцева прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

27 травня 2019 року судом відкрито провадження у справі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

 

кількість переглядів: 1639