Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2019

Прокуратура вимагає повернути психоневрологічному інтернату земельну ділянку вартістю 8 млн грн

                               

31 травня 2019 року заступник керівника Вознесенської місцевої прокуратури звернувся до Господарського суду області з позовною до Новосвітлівського психоневрологічного інтернату та фермерського господарства про визнання недійсним договору про спільну діяльність з обробітку земельної ділянки державної форми власності загальною площею 147,29 га вартістю 8 млн грн, що розташована на території Веселинівського району та зобов’язання повернути її в користування інтернатному закладу.

Місцевою прокуратурою встановлено, що у 2018 році інтернатом укладено при вирощуванні сільськогосподарських культур у зв’язку з чим фактично передано  земельні ділянки площею 97,29 га та 50,00 га, які перебувають у нього на праві постійного користування, з фермерським господарством терміном на 1 рік, що автоматично продовжується у випадку відсутності пропозицій сторін щодо його припинення.

Вивченням умов договору з’ясовано, що його  укладено сторонами з метою приховання іншого правочину – договору оренди землі. Однак, інтернатний заклад не наділений повноваженнями щодо передачі землі в оренду.

Незаконна передача земель державної форми власності в оренду сприяє тінізації аграрного сектору економіки та завдає істотної шкоди інтересам держави у сфері ефективного використання земельних ресурсів.

Реагуючи на зазначені порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

Це вже не перший випадок, коли заклади надають землі в оренду, приховавши під договір про здійснення спільної діяльності, звертаємось до органів державної влади щодо вжиття відповідних заходів реагування на зазначені факти.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 283