Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2019

Незважаючи на статус власника, законність понад усе (ФОТО)

                               

Повертаючись до статусу соснового урочища “Жовтневе» (Маяк), нагадаємо, що завдяки прокуратурі реально виконано 50 судових рішень про повернення у власність держави земель урочища «Жовтневе» площею більше 6 га вартістю 9,5 млн грн.

Так, 6 червня 2019 року Миколаївським апеляційним судом повторно підтверджено незаконність перебування у власності начальника Державної екологічної інспекції у Миколаївській області земельної ділянки лісогосподарського призначення соснового урочища «Жовтневе».

Так, судами встановлено, що Миколаївською міською радою ще у 2008 році була незаконно вилучена із постійного користування ДП «Миколаївське лісове господарство» та передана у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку фізичній особі земельна ділянка державної власності лісогосподарського призначення площею 1000 кв.м. У подальшому вказана земельна ділянка шляхом укладання договорів купівлі-продажу була відчужена начальнику Державної екологічної служби у Миколаївській області.

Враховуючи, що Миколаївська міська рада не могла розпоряджатись землями державної власності та вилучати їх у постійного користувача, а землі лісогосподарського призначення взагалі не можуть надаватись у приватну власність для будівництва споруд, не пов’язаних з веденням лісового або мисливського господарства, судом незаконні рішення ради скасовані, а земельна ділянка повернута у власність держави.

Слід зазначити, що рішення у вказаній справі на користь держави приймались ще у 2016 році, проте суд касаційної інстанції повернув справу на новий розгляд до районного суду з формальних підстав. Проте, це не допомогло посадовій особи уникнути відповідальності, та земельна ділянка все ж таки буде повернута державі.

Окрім того, у провадженні Корабельного районного суду м. Миколаєва перебуває справа щодо знесення об’єкта нерухомості – житлового будинку, який незаконно побудовано у період наявної судової заборони на зазначеній земельній ділянці вказаною посадовою особою.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1461