Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

Працівники прокуратури постійно удосконалюють підхід до роботи з питань представницької діяльності, спрямованої на реальне поновлення порушених інтересів держави (ФОТО)

                                           

Сьогодні, 7 червня, у регіональній прокуратурі проведено круглий стіл на тему: «Проблемні питання реального виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів у сфері земельних відносин».

Навчальний захід організовано та проведено управлінням представництва інтересів держави в суді регіональної прокуратури за дорученням прокурора області Т. Дунаса для заступників керівників місцевих прокуратур та прокурорів, які відповідно до розподілу обов’язків здійснюють представництво при виконанні судових рішень.

Відкрив семінар начальник управління представництва інтересів держави в суді Дмитро Коробченко. Він наголосив на основних засадах прокурорської діяльності на завершальній стадії судового провадження у спорах з питань земельних відносин.

Так, у поточному році за позовами прокурорів з земельних питань реально виконано судових рішень на понад 32 млн грн.

Про проблемні питання практичної діяльності прокурорів у сфері представництва при виконанні судових рішень з питань земельних відносин розповіла прокурор відділу організації представництва інтересів держави в суді та при виконанні судових рішень Світлана Волкожа.

З інформаціями також виступили прокурори місцевих прокуратур Іван Мокряк, Інна Яворська, Ольга Ворушило, Наталя Тернавська, Наталя Дулдієр, Андрій Ганжа, Наталя Мазуренко, які ознайомили присутніх із основними аспектами забезпечення позовів, виконання судових рішень, за якими боржник зобов’язаний вчинити певні дії або утриматись від їх вчинення,   реєстрації та перереєстрації речових прав на нерухоме майно при виконанні судових рішень,  а також звернуто увагу на підстави та порядок оскарження судових рішень, дій чи бездіяльності посадових осіб органів державної виконавчої служби у порядку відомчого контролю.

Детально обговорено з учасниками круглого столу практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державних виконавців під час виконання судових рішень у цивільних справах та щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

 

кількість переглядів: 1726