Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2019

Правоохоронці продовжують максимально реагувати на чергові виклики сьогодення

                          

Завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито майже 100 кримінальних правопорушень. Найбільше злочинів розкрито за процесуального керівництва Первомайська місцева прокуратура Миколаївської області, за процесуального керівництва якої розкрито чверть злочинів від загальної кількості.

За тиждень завершено розслідування у 52 кримінальних провадженнях, які з обвинувальними актами скеровані до судів. Судами області постановлено 48 обвинувальних вироків. На цьому напрямку результативно спрацювали процесуальні прокурори Первомайської місцевої прокуратури. 

Не менш ефективно прокурори вживали і заходи представницького характеру.

Так, за період з 3 по 7 червня 2019 року, судами відкрито провадження у 4 справах за позовами прокурора у сфері земельних відносин щодо земель загальною площею 283 га вартістю 21,2 млн.грн.

Зокрема, господарським судом Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом прокуратури області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до ДП «Володимирівське лісове господарство» та приватного підриємства про визнання недійсним договору про спільну діяльність та повернення у розпорядження держави земельних ділянок лісогосподарського призначення загальною площею 280 га вартістю 15,7 млн.грн.

Миколаївським окружним адміністративним судом відкрито провадження за позовом прокурратури області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Миколаївської обласної державної адміністрації, третя особа Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» про визнання протиправним та скасування розпорядження, яким надано дозвіл підприємству на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,5 га вартістю майже 5 млн.грн. за рахунок акваторії Бузького лиману.

Корабельним районним судом м. Миколаєва відкрито провадження у справі за позовом #Миколаївської #місцевої #прокуратури № 2 в інтересах держави до Миколаївської міської ради та громадян про визнання незаконним та скасування рішення міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності та витребування земельної ділянки площею 800 кв.м. вартістю 0,5 млн.грн.

Прокурорами взято участь у 19 судових засіданнях місцевих судів та Миколаївського апеляційного суду. За результатами судового розгляду справ державі повернуто 98 га, вартістю 271 тис.грн.

Так, Новоодеським районним судом закрито провадження у справі за позовом керівника Вознесенська місцева прокуратура Миколаївської області в інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру області до громадянина про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок площею 98,1213 га та стягнення шкоди заподіяної внаслідок самовільного зайняття земель у розмірі 121 тис. грн., оскільки на час розгляду справи у суді земельні ділянки звільнено та передано в оренду іншим особам, а шкода відповідачем відшкодована добровільно.

Миколаївським апеляційним судом підтверджено законність вимог прокурора в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації та ДП «Миколаївське лісове господарство» до Миколаївської міської ради та громадян про скасування рішення міськради, визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та державного акту на право власності та витребування земельної ділянки площею 1000 кв.м, вартістю 150 тис.грн. із незаконного володіння.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1345