Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

Прокуратурою вжито заходів до повернення громаді Миколаєва земельної ділянки в межах прибережної захисної смуги Бузького лиману

                            

Прокуратурою області постійно вживаються заходи представницького характеру щодо повернення державі незаконно вилучених земель у рекреаційних зонах.

Так, Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 до Корабельного районного суду м. Миколаєва скеровано в інтересах держави до Миколаївської міської ради та громадянина позовну заяву про визнання незаконними та скасування рішення міської ради, яким незаконно надано громадянину земельну ділянку площею 800 кв м вартістю 500 тис грн,  розташовану в межах прибережної захисної смуги Бузького лиману, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та її повернення у власність територіальній громаді м. Миколаєва.

Установлено, що рішенням міської ради  за рахунок земель міста надано у власність громадянину зазначену земельну ділянку, що заборонено вимогами водного та земельного законодавства,

Крім того, при наданні земельної ділянки міською радою порушено вимоги містобудівного законодавства, оскільки спірна земля згідно Генплану міста належить до території зелених насаджень загального користування.

Наразі судом відкрито провадження у справі та призначено судовий розгляд. 
 
За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1672