Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2019

Підрядник, за сприянням посадовця Баштанської міської ради та інженера з технічного нагляду, заволодів бюджетними коштами у розмірі 131 тис грн

                                      

10 червня 2019 року Баштанською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох осіб - директора товариства з обмеженою відповідальністю, посадовця Баштанської міської ради та інженера з технічного нагляду, які під час проведення капітального ремонту внутрішньої каналізаційної мережі будівлі гуртожитку по вул. Промислова, 17 «а» в м. Баштанка заволоділи бюджетними коштами на суму 131 тис грн.

Розслідуванням встановлено, що директор підрядної організації за сприяння першого заступника Баштанського міського голови та інженера з технічного нагляду, шляхом внесення недостовірних відомостей до акту приймання виконаних робіт, довідки про вартість виконаних будівельних робіт, значно завищено обсяги та вартість робіт.

Внаслідок незаконних дій місцевому бюджету спричинено матеріальні збитки на суму 131 тис. грн.

Також, у ході розслідування встановлено, що підрядником до органу ліцензування подано офіційні документи, в які внесено недостовірні відомості щодо наявності працівників та робітників, приміщень та оснащення, що стало підставою для видачі підрядній організації відповідної будівельної ліцензії.

Директор товариства підозрюється у підробленні документів та заволодінні чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою, а посадовець міської ради та інженер з технічного нагляду – у пособництві у підробленні документів та заволодінні чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, Баштанською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про відшкодування завданих збитків. 

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури 

кількість переглядів: 1451