Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2019

Судитимуть жителя Казанківського району, який упродовж 4-х місяців скоїв 26 крадіжок

                               

Під процесуальним керівництвом прокурорів Баштанської місцевої прокуратури працівниками поліції викрито раніше неодноразово судимого жителя Казанківського району, який після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став та продовжив свою злочинну діяльність.

Слідством встановлено, що із початку жовтня 2018 року по січень 2019 року 22-річний молодий чоловік здійснював крадіжки з житлових будинків та господарських споруд мешканців Казанківського району, завдавши потерпілим збитків на суму більше 25 тис грн.

Пошкоджуючи замки дверей чи розбиваючи скло, він проникав до будівель та не гребував нічим. До його рук потрапляли акумуляторні батареї, різноманітні інструменти, одяг, металеві вироби та інші речі, які він потім здавав під заставу до ломбардів, продавав як металобрухт.

У ході досудового розслідування встановлено наявність доказів причетності вказаної особи до 26 епізодів крадіжок.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане з проникненням до житла, іншого приміщення чи сховища).

За результатами досудового розслідування, 11 червня 2019 року місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до Казанківського районного суду обвинувальний акт.

Зловмисник на даний час перебуває під вартою. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 6 років. 

Загалом, упродовж 2019 року, завдяки кропіткій та наполегливій роботі правоохоронців, досягнуто вищого рівня розкриття кримінальних правопорушень, ніж загалом у державі: 42,8 % проти 39,6 % за оголошенням особам про підозру та 37,6 % проти 36 % за остаточними результатами досудового розслідування.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 1510