Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2019

За порушення вимог фінансового контролю оштрафовано чергового депутата

                                       

19 червня 2019 року Єланецьким відділом Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області взято участь у розгляді судом протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП, стосовно депутата Братської селищної ради. 

Так, депутат, будучи суб’єктом декларування, в порушення вимог ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», у період декларування у 2018 році доходів за 2017 рік, без поважних причин із суттєвим порушенням строків, подано декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Під час судового розгляду прокурором доведено, що зазначена особа мала реальну можливість подати своєчасно декларацію, проте вказаних вимог Закону не дотрималась.

За результатами розгляду протоколу про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, судом підтримано позицію прокурора -  особу визнано винною та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 850 грн.

Загалом, з початку року за результатами судового розгляду  протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, щодо порушень вимог фінансового контролю під час процедури декларування.  адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на понад 20 осіб.
 
За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 1442