Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

Прокуратура довела незаконність використання земельної ділянки комунальної власності у центрі Миколаєва

                                 

Господарський суд Миколаївської області погодився з доводами прокурора щодо незаконного використання земельної ділянки площею 1 352 кв м вартістю 271 тис грн, розташованої у центрі м. Миколаєва.

Установлено, що ще у 2004 році між фізичною особою-підприємцем та Миколаївською міською радою укладено договір оренди зазначеної земельної ділянки під розміщення та обслуговування автостоянки строком на 10 років. Проте, незважаючи на сплив строку дії цього договору, усупереч вимог земельного законодавства, без належних правових підстав, фізична особа-підприємець упродовж 2014 року - поточного періоду 2019 року продовжувала користуватися земельною ділянкою комунальної власності.

З метою усунення зазначених порушень прокуратурою області до Господарського суду області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради про зобов’язання суб’єкта господарювання повернути цю земельну ділянку  у придатному для використання стані шляхом демонтажу споруд.

20 червня 2019 року Господарським судом Миколаївської області  підтримано позицію прокуратури та задоволено позов у повному обсязі.

Вказане забезпечить повернення територіальній громаді м. Миколаєва земельної ділянки  та можливість подальшого її  надання та використання у відповідності з вимогами закону.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1530