Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

У прокуратурі триває запроваджене прокурором області Тарасом Дунасом інтерактивне навчання прокурорів (ФОТО)

                                  

Реалізуючи європейський досвід, який працівники прокуратури отримують у ході участі в міжнародних заходах, втілюють навички європейських колег у своїй діяльності.

Так, 21 червня 2019 року, управлінням підтримання обвинувачення в суді спільно з управлінням нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Миколаївської області за участі прокурорів місцевих прокуратур, які здійснюють нагляд за додержанням законів у формі процесуального керівництва та беруть участь у судовому провадженні, проведено інтерактивне навчання у формі практичного заняття на тему: «Порядок та підстави апеляційного оскарження судових рішень у кримінальному провадженні».

Відкрила семінар начальник управління підтримання обвинувачення в суді прокуратури області Катерина Краснікова, яка зауважила на особливому місці органів прокуратури в системі органів влади, загостривши увагу присутніх на тому, що підтримання публічного обвинувачення є основною конституційною функцією прокурора, а забезпечення апеляційного оскарження судових рішень у кримінальному провадженні є гарантією забезпечення конституційних прав громадян й виконання визначених статтею 2 КПК України завдань кримінального провадження.

 

 

 

Жваву дискусію підтримано після виступу начальника відділу забезпечення обвинувачення у регіоні управління підтримання обвинувачення в суді Ірини Добровольської із доповіддю на тему «Порядок та підстави оскарження вироків та ухвал суду про закриття провадження за нереабілітуючими підставами в апеляційному порядку». Процесуальні керівники місцевих прокуратур продемонстрували не тільки володіння знанням у сфері процесуального законодавства, а й глибокий інтерес до судової практики.

Зокрема, управлінням підтримання обвинувачення в суді прокуратури області ведеться постійна робота з вивчення судових рішень у кримінальних провадженнях з метою своєчасного апеляційного оскарження незаконних судових рішень. Зі 109 апеляцій, внесених прокурорами упродовж 5 місяців поточного року, 62 (більше половини) внесено за ініціативи управління, а 24 (1/5) – безпосередньо обласним апаратом за підписом першого заступника прокурора області, 28 апеляційних скарг першого заступника прокурора області вже задоволено.

 

 

 

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтриманням обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні Андрій Іванов доповів про порядок та підстави оскарження ухвал слідчих суддів.

Про судову практику з перегляду вироків та ухвал в апеляційному порядку повідомив присутніх прокурор відділу підтримання обвинувачення в апеляційному суді прокуратури Миколаївської області Дмитро Кучеренко, висвітливши основні проблемні питання, що виникають безпосередньо під час підготовки та проведення апеляційного розгляду кримінальних проваджень як за скаргами прокурорів, так і інших учасників процесу.
Здобуті за результатами виступу знання процесуальними керівниками закріплено шляхом проходження тестових завдань, які успішно вирішили й досвідчені працівники органів прокуратури, й прокурори, які лише розпочали професійну діяльність.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1569