Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2019

Прокуратура продовжує виявляти непоодинокі факти повторного отримання землі з порушенням вимог законодавства

                                

Миколаївською місцевою прокуратурою №2 встановлено 7 фактів повторного отримання громадянами земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.

Зокрема, встановлено, що у січні 2019 року Головним управлінням Держгеокадастру в області надано безоплатно у власність 7 громадянам 7 земельних ділянок загальною площею 8 га вартістю 100 тис. грн. для ведення особистого селянського господарства, розташовані в межах Новомиколаївської сільської ради Вітовського району. Водночас, вказані громадяни раніше вже безоплатно отримували від держави земельні ділянки для вказаних цілей як на території Миколаївської, так і інших областей.

Крім того, громадяни, після реєстрації за собою права власності на спірні земельні ділянки, через два тижні продали їх одній і тій же особі, яка відразу ж передала землю в користування фермерського господарства.

З метою відновлення законності, місцевою прокуратурою до Жовтневого районного суду пред’явлено 7 позовів в інтересах держави до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, громадян та фермерського господарства про визнання незаконними та скасування наказів, скасування записів в Державному реєстрі речових прав та  витребування земельних ділянок у власність держави.

Також, за вищевказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство), досудове розслідування в якому триває.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1458