Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2019

Завдяки прокуратурі бюджет м. Новий Буг поповниться на 150 тис грн

                            

Завдяки вжитим Баштанською місцевою прокуратурою заходам підприємця зобов’язано сплатити до місцевого бюджету  м. Новий Буг пайовий внесок на суму 150 тис грн на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста.

Установлено, що у 2015 році місцевий житель здійснив реконструкцію нежитлової будівлі, авто гаражів під масло-цех, складських та побутових приміщень у м. Новий Буг.

Статтею 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачено, що замовник будівництва зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта  будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

Однак, як встановила місцева прокуратура, перед введенням в експлуатацію на території м. Новий Буг об’єкта нерухомості, приватний підприємець порушивши вимоги містобудівного законодавства, не уклав з органом місцевого самоврядування договір про пайову участь у розвитку інфраструктури і не сплатив до місцевого бюджету пайовий внесок. Внаслідок таких дій бюджет територіальної громади не отримав кошти у сумі 150 тис. грн.

У зв’язку з цим, прокуратура заявила в інтересах Новобузької міської ради позов про стягнення з підприємця збитки у формі упущеної вигоди на зазначену суму, який задоволено у повному обсязі.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1691