Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

Начальник відділу ювенальної юстиції регіональної прокуратури Ольга Колос взяла участь у міжнародному тренінгу, присвяченому протидії домашнього насильства (ФОТО)

                                              

Упродовж останніх двох років прокуратура Миколаївської області має значні позитивні тенденції підвищення ефективності прокурорської діяльності, що не залишилось поза увагою міжнародними інституціями, які  неодноразово відмічали позитивний досвід  регіональної прокуратури, запрошуючи її працівників до участі у міжнародних заходах.

Зокрема, 4 липня 2019 року, за дорученням прокурора області Тараса Дунаса начальник відділу ювенальної юстиції регіональної прокуратури Ольга Колос  взяла активну участь у дводенному міжнародному тренінгу «посилення ефективності міжсекторіального реагування та взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статті».

Захід організований фондом ООН у галузі народонаселення UNFPA спільно з Посольством Великої Британії в Україні, Міністерством соціальної політики України, в якому взяли участь науковці та міжнародні експерти. 

У перший день заходу учасники обговорили зміни у законодавстві з питань запобігання та протидії домашньому насильству, особливості взаємодії та співпраці суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання насильству на національному, регіональному та місцевому рівнях. Детально розібрали алгоритм дій з надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Ольга Колос поділилася з учасниками власним досвідом щодо захисту дітей від різних видів насильства кримінально-правовими заходами та зазначила, що на даний час триває досудове розслідування у 150 кримінальних провадженнях, в яких потерпілими від злочину є діти. 

Беручи активну участь у різноманітних міжнародних заходах,  організованих європейськими установами, працівники регіональної прокуратури підвищують та  удосконалюють свій професійній рівень, обмінюються досвідом з європейськими колегами, налагоджують міжнародні контакти щодо належного використання європейських норм.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1706