Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

Судитимуть колишню працівницю «Ощадбанку», яка заволоділа коштами 11 вкладників

                                     

Баштанською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишньої працівниці однієї з філій Миколаївського управління АТ «Ощадбанк» у м. Новий Буг, яка, зловживаючи довірою працівників установи та клієнтів, шляхом обману умисно заволоділа грошовими коштами банківської установи в сумі 52 тис грн.

Установлено, що провідний економіст банку до автоматизованої системи банку вносила завідомо неправдиві данні, отримувала доступ до рахунків клієнтів та розпоряджалася наявними на них коштами на власний розсуд.

У період з квітня минулого року по лютий поточного року службова особа привласнила 52 тис грн з рахунків 11 вкладників банку, які навіть не знали про те, що від їх імені здійснювались операції з їх коштами. Жінка знімала кошти невеликими частинами та розраховувала на те, що це не буде помітно і їй зійде це з рук. Досудовим слідством зібрано достатньо доказів, які підтверджують вину особи у вчиненні злочину.

ЇЇ дії кваліфіковані за ч.1, ч.3 ст. 362, ч.2, ч.3, ч.4 ст. 358, ч.3 ст.190 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, підроблення документів, заволодіння чужим майном шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинене повторно – шахрайство).

У ході досудового розслідування жінка частково відшкодувала матеріальну шкоду у розмірі 45 тис грн, що є пом’якшуючою обставиною.

26 червня  2019 року обвинувальний акт скеровано до суду.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1590