Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2019

Щодо повідомлення у засобах масової інформації

                              

З приводу повідомлення у Інтернет про те, що начебто прокуратура не надала НСРД адвокатам обвинувачених у наркоторгівлі, у зв’язку з чим суд їх виправдав, повідомляємо наступне.

10 червня 2019 року Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 подано апеляційну скаргу на виправдувальний вирок Центрального районного суду м. Миколаєва стосовно двох місцевих жителів, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2, ч.3 ст.307, ч.2 ст.310, ч.2 ст. 345 та ч.1 ст.263 КК України.

Вказані особи були викриті правоохоронцями навесні 2015 року безпосередньо під час збуту наркотичних засобів.

Зокрема, 19 березня під контролем правоохоронців в одного з обвинувачених проведено контрольну закупку  374,6 грам канабісу, 28 квітня «покупець» провів ще одну оперативну закупівлю 155,3 грама канабісу.

У ході санкціонованого судом обшуку в домоволодінні одного з обвинувачених знайдено та вилучено  28 пакетів і два бутлі з канабісом загальною масою у висушеному стані 5,946 кілограм,  на його ділянці вилучили ще 20 кущів конопель. Також під час обшуку знайшли перероблений сигнальний пістолет і патрони травматичної дії до нього та дрібнокаліберну гвинтівку.

Другому обвинуваченому також інкримінувалося напад на співробітника міліції під час конвоювання після затримання, в результаті чого останній отримав травми середньої тяжкості - перелом руки та забій руки.

За результатами досудового розслідування 17 червня 2015 року обвинувальний акт було скеровано до суду.

В ході судового розгляду прокурор орієнтував суд на призначення обвинуваченим  покарання у вигляді позбавлення волі  7 до 10 років з конфіскацією майна, але судом ухвалено виправдувальний вирок.

Зазначений вирок не набрав законної сили.

Вирок суду оскаржено прокурором з підстав невідповідності висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження та істотного порушення вимог кримінального процесуального закону.

2 липня 2019 року ухвалою Миколаївського апеляційного суду за апеляційною скаргою прокурора відкрито апеляційне провадження у справі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 1544