Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2019

Прокуратура в черговий раз відреагувала на незаконне використання земель закладів освіти

                                        

Органи прокуратури Миколаївщини, відстоюючи інтереси держави у сфері земельних правовідносин, принципово реагують на незаконні угоди щодо використання земель, наданих закладам освіти.

Зокрема, Первомайською місцевою прокуратурою пред’явлено позовну заяву про визнання недійсним договору про сумісне використання земельної ділянки площею 18,6 га, вартістю 633 тис грн  із зобов’язанням повернути її навчальному закладу.

Установлено, що у 2004 між Первомайською районною державною адміністрацією та Софіївською загальноосвітньою школою Первомайського району укладено договір оренди зазначеної земельної ділянки із земель державної власності сільськогосподарського призначення для дослідних та навчальних цілей.

Проте, в порушення умов договору оренди та вимог земельного законодавства, у січні 2019 року орендовані землі були надані у користування фермерському господарству на підставі договору про сумісне використання землі, який за своїм змістом є договором суборенди землі.

Крім того, внаслідок вказаних дій фактично змінено цільове призначення землі, яка стала використовуватися у комерційних цілях для товарного сільгоспвиробництва.

Зазначене і стало підставою для звернення прокуратури з позовом до суду.

8 липня 2019 року судом відкрито провадження у справі.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1542