Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2019

Якість діяльності прокуратури області щодо запобігання та протидії корупції покращується (ІНФОГРАФІКА)

                           

Антикорупційне законодавство України містить ряд обмежень для чиновників. Завдяки відкритим реєстрам (у тому числі реєстру декларацій) спеціально уповноважені органи мають можливість виявляти допущені посадовцями порушення у тому числі, правопорушення, пов’язані з корупцією.

За останні півтори роки прокурорами Миколаївщини забезпечено участь в розгляді 337 протоколів про такі правопорушення. Вимог фінансового контролю найчастіше не дотримуються чиновники.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якісна участь прокурорів в суді є однією з ключових складових дотримання законності під час судового процесу, у тому числі запорукою доведення винуватості осіб, що притягаються до відповідальності.

Упродовж тижня працівники Генеральної прокуратури України надають допомогу працівникам прокуратури області в покращенні  організації діяльності на цьому напрямі та діляться позитивним досвідом і знаннями.

Колеги орієнтували прокурорів на повне використання повноважень щодо внесення прокурорами керівникам органів, установ, організацій  подань з метою виявлення причин та умов що сприяли вчиненню корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення або невиконання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в інший спосіб.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1397