Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2019

Ґвалтівника-рецидивіста засуджено до реальної міри покарання

                             

25 липня 2019 року за принципової позиції прокурорів Снігурівського відділу Баштанської місцевої прокуратури 48-річного жителя м. Снігурівка за вчинення замаху на зґвалтування 46-річної жінки засуджено до 5 років 6 місяців позбавлення волі. 

Упродовж досудового розслідування та судового розгляду справи обвинувачений свою провину заперечував, однак прокурорами було здобуто та надано суду цілу низку беззаперечних доказів, які стали підставою для постановлення обвинувального вироку.

Цікавим є факт, що обвинувачений раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення зґвалтування та після відбування покарання змінив прізвище. Встановлення саме цієї обставини дало прокурорам можливість кваліфікувати його за більш тяжким обвинуваченням та, з урахуванням даних, що характеризують особу правопорушника, домогтись призначення йому справедливого покарання.

Загалом, упродовж 2019 року спостерігається тенденція до зниження кількості злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості на 29,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1610