Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

Правоохоронці затримали зловмисника, який 15 років переховувався від слідства

                     

Завдяки злагодженій роботі Баштанської місцевої прокуратури та Новобузького відділу поліції розшукано та затримано 34-х річного жителя м. Новий Буг, який 15 років перебував у міжнародному розшуку за вчинення тяжкого злочину.

Так, у червні 2004 року зловмисник разом з трьома спільниками проникли на територію державного підприємства ДАК «Хліб України «Новополтавський елеватор», де вчинили розбійний напад на охоронця та заволоділи товарно-матеріальними цінностями підприємства. 

За результатами досудового розслідування кримінального правопорушення до Новобузького районного суду було скеровано обвинувальний акт стосовно чотирьох місцевих жителів за ч. 3 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням в сховище).

Під час судового розгляду один із зловмисників ухилився від суду, що стало підставою для оголошення його у розшук, троє його спільників були засуджені. 

Після тривалих розшукових заходів,  вдалося вийти на слід зловмисника, який весь час переховувався за межами України. У липні 2019 року правоохоронці дізналися, що утікач повернувся до Миколаївщини і 22 липня він був затриманий правоохоронцями. 

Зловмисник вважав, що уникнув кримінальної відповідальності у зв’язку зі сплином часу.

Ухвалою слідчого судді стосовно нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 187 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
Від початку року правоохоронці успішно розшукали 203 особи, які переховувалися від органів слідства та суду.
    
За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 2049