Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

Прокуратура вимагає повернути майно громаді вартістю майже 1 млн грн

                         

26 липня 2019 року Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури до сільської ради та приватного підприємства про повернення майна - водогінної мережі вартістю майже 1 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що водогінну мережу у 2001 році побудовано Миколаївською облдержадміністрацією з метою забезпечення жителів села Чаусове Первомайського району питною водою.

Після введення в експлуатацію, мережу передано на баланс сільської ради із зобов'язанням створити комунальне підприємство для її обслуговування. Вказане сприяло б не тільки забезпеченню населення питною водою за низькими тарифами, але й створило б додаткові робочі місця у селі.

Проте, сільською радою комунальне підприємство створене не було, а водогінна мережа у 2016 році за договором безоплатно передана у господарське відання приватному підприємству.

Оскільки укладення такого договору суперечить ст.ст.78, 135, 136 Господарського кодексу України, так як об'єкти комунальної власності не можуть передаватися приватним структурам без справляння відповідної плати в господарське відання, прокурор звернувся з відповідним позовом до суду.

Наразі розгляд справи господарським судом триває.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1530