Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019

За несвоєчасне подання декларації – штраф

                                

Протидія порушенням фінансового контролю залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції, у тому числі й органів прокуратури.

Так, за належної участі Баштанської місцевої прокуратури у липні поточного року трьох депутатів Баштанської районної ради визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

У ході судового розгляду установлено, що у 2018 році зазначені особи без поважних причин несвоєчасно подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, чим порушили вимоги ч. 1 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції».

Баштанським районним судом підтримано позицію прокурора та визнано порушників винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування), та накладено стягнення у виді штрафу в сумі 850 грн кожному.

Крім того, 23 липня 2019 року Березнегуватським відділом місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді Березнегуватським районним судом справи щодо депутата Березнегуватської селищної ради, який також несвоєчасно, без поважних причин подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. За результатами розгляду справи на правопорушника судом накладено стягнення у виді штрафу в сумі 850 грн.

Загалом, упродовж 2019 року  за результатами розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, притягнуто до відповідальності у вигляді штрафів 40 осіб, з яких 17 –  депутати сільських, селищних, міських рад.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1588