Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2019

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який спричинив шкоду інтересам держави на понад 23 млн грн незаконним видобутком піску (ФОТО)

                      

Під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області слідчими Слідчого управління Нацполіції в області завершено розслідування  у кримінальному провадженні стосовно директора приватного підприємства «Кряж»  за ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 240, ст. 254  КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права неналежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки, незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, безгосподарське використання земель).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець самовільно зайняв земельні ділянки загальною площею 8 га, розташовані в межах Кир’яківської сільської ради Миколаївського району, які належать державі та фізичним особам, Не змінивши їх цільове призначення, зняв родючий шар ґрунту без спеціального дозволу та здійснив видобуток надр – 315 тис тон піску, спричинивши збитки державі у розмірі понад 23 млн грн.

Підприємцю судом обрано запобіжний захід особисте зобов’язання.

31 липня 2019 року, за результатами досудового розслідування,  обвинувальний акт скеровано до суду.

За вчинення цих злочинів обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Крім того, з метою відшкодування завданої злочином шкоди під час досудового розслідування прокурором заявлений цивільний позов.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 1275