Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

Завдяки прокуратурі у власність об’єднаної територіальної громади повернуть 40 га самовільно зайнятих земель

                       

31 липня 2019 року рішенням Вознесенського міськрайонного суду задоволено позов керівника Вознесенського місцевої прокуратури щодо повернення самовільно зайнятої земельної ділянки площею 40 га вартістю      понад 1,5 млн грн у комунальну власність Прибужанівської об’єднаної територіальної громади Вознесенського району.

Встановлено, що у березні поточного року місцевий житель, не маючи будь-яких законних підстав, самовільно зайняв земельну ділянку та засіяв озимою пшеницею.

Його притягнуто до адміністративної відповідальності з вимогою звільнити у місячний строк самовільно зайняту земельну ділянку. Однак, незважаючи на це, останній продовжив незаконно використовувати ділянку, що підтверджено відповідними доказами.

Вказане стало підставою для вжиття місцевою прокуратурою заходів представницького характеру шляхом подання до суду позову про звільнення земельної ділянки, який задоволено в повному обсязі.

Сподіваємось, що об’єднана територіальна громада розпорядиться вказаною землею відповідно до вимог законодавства в інтересах громади.

Загалом, за підсумками І-го півріччя  2019 року у сфері земельних відносин сума задоволених позовів та вартість майна, вибуття якого з державної та комунальної власності попереджено, складає 7,6 млн грн, що становить 82% від суми задоволених позовів.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1627