Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

За крадіжку телефону у підлітка зловмисник проведе в тюрмі 4 роки

                   

Баштанською місцевою прокуратурою забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 18-річного жителя Казанківського району,  який у червні минулого року пограбував неповнолітнього хлопця із застосуванням насилля. 

Відтак, зловмисник, бажаючи легкої наживи, на вулиці підбіг до 16-річного хлопця та, вдаривши його, вихопив мобільний телефон, зникнувши з місця вчинення злочину.

У судовому засіданні обвинувачений, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабежі, визнав свою вину.

Завдяки належному процесуальному керівництву та якісному підтриманню публічного обвинувачення  Казанківський районний суд  визнав зловмисника винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.186 КК України та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Як правило, грабіжники «полюють» на мобільні телефони в руках потенційних жертв, жіночі ювелірні прикраси та сумочки, тобто на ті речі, якими найлегше заволодіти, пробігаючи повз людину. Найчастіше жертвами пограбувань стають підлітки, жінки, літні люди. 

Пропонуємо декілька порад, які допоможуть уберегтися від пограбування:
повертаючись додому у вечірній час, намагайтесь іти освітленими і людними вулицями;
не носіть напоказ дорогих прикрас;
сумку безпечніше носити на ремінці, через плече, притискаючи її до тіла;
не демонструйте вміст гаманця в магазинах та громадському транспорті;
не несіть у руках мобільний телефон та не підсвічуйте ним – це може спровокувати грабіжника.

Якщо вас пограбували, постарайтеся запам'ятати будь-які особливості одягу, зовнішності та телефонуйте на лінію 102. Чим швидше інформація про злочин надійде до правоохоронців, тим більше шансів, що грабіжники будуть спіймані, а викрадене майно повернуто законному власнику.

Будьте обачними та обережними, адже небезпека може підстерігати будь-де і будь-коли. 

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1524