Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

Прокуратура вимагає від недобросовісного покупця відшкодувати у бюджет держави 1,5 млн грн

                        

Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 встановлено неналежне виконанням договору купівлі-продажу державного майна, у зв’язку з чим державі завдано збитків у сумі майже 1,5 млн грн.

Зокрема, у 2006 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Миколаївській області фізичній особі продано об’єкт незавершеного будівництва в с. Рибаківка Березанського району – дитячого табору. Обов’язковими умовами договору були: завершення будівництва вказаного об’єкта упродовж 5 років, введення його в експлуатацію та створення робочих місць.

Разом з цим, фізичною особою зазначені умови договору не виконано. Крім того, зруйновано три спальні корпуси, які входили до складу об’єкта незавершеного будівництва.

Вказаними діями недобросовісного  покупця державі завдано збитків у сумі майже 1,5 млн грн.

Реагуючи на порушення, місцевою прокуратурою до господарського суду Одеської області скеровано позовну заяву про стягнення на користь держави збитків, завданих неналежним виконанням договору.  

Слід зазначити, що наприкінці 2018 року за позовом прокурора зазначений дитячий табір був повернутий у державну власність.

Принагідно зазначаємо, що саме за втручання прокуратури дитячий оздоровчий табір ім. лейтенанта Шмідта, який розташований на узбережжі Чорного моря у місті Очаків, повернуто у комунальну власність.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1 

кількість переглядів: 1745