Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Судитимуть телефонного афериста, який діючи за схемою «Ваша донька потрапила у ДТП», видурив у жительки Миколаєва майже 900 тис грн

                              

Схема шахрайства «Ваш родич потрапив у ДТП» - не нова, проте миколаївці все ще потерпають від таких дій зловмисників, позбуваючись значних сум грошей. І часто жертвами шахраїв стають саме люди старшого віку.

Так, Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого мешканця м. Миколаєва за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2, ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах).

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні поточного року 37-річний зловмисник, вступивши у злочинну змову із невстановленими слідством особами зателефонував 71-річній місцевій жительці та повідомив, що начебто її дочка є винуватцем автопригоди, в якій травмовано людину.

Зловмисники повідомили літній жінці, що для залагодження ситуації з ДТП та не притягнення її доньки до кримінальної відповідальності, а також для лікування постраждалого, треба кошти. Не зателефонувавши до доньки, аби з'ясувати ситуацію, жінка віддала зловмиснику майже 900 тис грн.

31 липня 2019 року відбулось підготовче судове засідання у справі, на якому за клопотанням прокурора обвинуваченому продовжено строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Матеріали щодо невстановлених осіб виділено в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування в якому триває.

У випадку отримання таких телефонних дзвінків, перш за все, не впадайте в паніку.

У жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи.

Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1299