Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Суд підтримав позицію прокурора та відмовив у перегляді «справи Макар» за заявою засудженого (ФОТО)

                                

У вівторок, 6 серпня 2019 року, колегією суддів Центрального районного суду розглянуто заяву Євгена Краснощока, якого засудили до довічного ув'язнення за зґвалтування і вбивство Оксани Макар у березні 2012 року, про перегляд вироку за нововиявленими обставинами.

У своїй заяві засуджений зазначив, що при винесенні вироку суд врахував первинні свідчення, які він давав у відсутності адвоката та під тиском працівників правоохоронних органів.

Також, засуджений послався на Рішення Європейського суду з прав людини від 2017 року, вважаючи його нововиявленою обставиною в кримінальному провадженні.

Прокурором  Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Артемом Шинкарюком доведено у суді, що обставини, на які вказує засуджений не є нововиявленими в розумінні ст. 459 КПК України, адже були предметом розгляду попередніх судових засідань у цьому кримінальному провадженні.

За результатами судового розгляду колегією суддів підтримано позицію прокуратури  та прийнято рішення про залишення заяви засудженого без задоволення.

 

 

 

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1502