Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно чергового любителя конопляного зілля (ФОТО)

                        

31 липня 2019 року за наслідками досудового розслідування Первомайською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно  53-річного жителя селища Криве Озеро, вирощував наркотичну речовину – коноплю.

14 травня 2019 року правоохоронцями на території домоволодіння зловмисника проведено санкціонований обшук, під час якого вилучено 66 кущів коноплі.

Як пояснив чоловік, паростки конопель він виявив на городі домоволодіння, яке з весни  цього року винаймає. Не зважаючи на обізнаність про не законність вирощування такої нарковмісної рослини та обов'язок знищити виявлені сходи, чоловік їх не винищив, а почав культивувати та вирощувати.

Віднесення вилучених рослин до нарковмісних підтверджено проведеною судово-хімічною експертизою.

Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 310 КК України - здійснення незаконного вирощування конопель у кількості від 50 і більше рослин. Санкція статті передбачає покарання до 7 років позбавлення волі.

Звертаємось до громадян, у разі виявлення конопляних плантацій або про відомі факти вирощування коноплі звертатися до правоохоронних органів.

Довідково: за посів і вирощування конопель у кількості до 10 рослин передбачена адміністративна відповідальність у виді штрафу в розмірі до 1 700 грн, а за посів та вирощування конопель кількістю рослин від 10 до 50 - кримінальна відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.


За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1342