Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Ще одного депутата визнано винним у порушенні вимог фінансового контролю

                                      

Органи прокуратури у взаємодії з іншими спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції вживають заходи у межах повноважень щодо притягнення до відповідальності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за порушення вимог фінансового контролю.

За належної участі Вознесенської місцевої прокуратури депутата Ставківської сільської ради Веселинівського району визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

У ході судового розгляду встановлено, що вказана особа у період декларування доходів за 2017 та 2018  роки, без поважних причин, подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, лише у квітні 2019 року, порушивши строки її подання більш як на 1 рік.

Веселинівським районним судом підтримано позицію прокурора та визнано винним вказану особу у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування), та накладено стягнення у виді штрафу в сумі  850 грн.

Нагадуємо, що згідно ч.1 ст. 172-6 КУпАП за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, передбачена адміністративна відповідальність.

За умисне неподання декларації суб'єктом декларування,  передбачена кримінальна відповідальність, відповідно до ст. 366-1 КК України.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури 

кількість переглядів: 1282