Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2019

Бездіяльність Міністерства інфраструктури України стала підставою для захисту прокуратурою інтересів держави в суді

                          

Рішенням Заводського районного суду м. Миколаєва від 17.04.2018, яке набрало законної сили, визнано незаконним звільнення одного з працівників Миколаївської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» та на його користь стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу у сумі 295,5 тис. грн.

Відповідно до статті 237 Кодексу законів про працю України суд покладає на службову особу, винну в незаконному звільненні або переведенні працівника на іншу роботу, обов'язок покрити шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації у зв'язку з оплатою працівникові часу вимушеного прогулу або часу виконання нижче оплачуваної роботи.

На виконання рішення суду державним підприємством у липні 2018 року виплачено на користь незаконно звільненого працівника зазначену суму.

Не дивлячись на це, а також звернення професійної спілки працівників морського транспорту Миколаївського морського торговельного порту та прокуратури області, Міністерством інфраструктури України, як органом управління підприємства, будь-яких заходів до стягнення в порядку регресу з винної особи (керівника Миколаївської філії) збитків, заподіяних державному підприємству, не вжито.

З огляду на зазначену бездіяльність прокуратурою області в серпні 2019 року подано позов про стягнення з керівника філії збитків  у сумі 295,5 тис. грн на користь державного підприємства.

Ухвалою Скадовського районного суду Херсонської області від 06.08.2019 відкрито провадження у справі.

Аналогічний позов про стягнення з колишнього керівника Миколаївської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» збитків у сумі 429 тис. грн. розглядається Херсонським міським судом.

Одночасно пропонуємо громадянам, які поновлені судами на роботі в державних й комунальних підприємствах, установах, організаціях та отримали відповідні компенсації за незаконне звільнення, звернутись до органів прокуратури щодо стягнення цих коштів з винних посадових осіб.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1444