Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

Прокуратура продовжує захищати інтереси держави при використанні сільськогосподарських угідь

                                              

Миколаївською місцевою прокуратурою №1 в черговий раз відредаговано на порушення закону під час використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної форми власності.

Установлено, що державному підприємству передано в постійне користування 82,13га землі для ведення підсобного сільського господарства. Водночас, останнє на зазначеній земельній ділянці, виробничою діяльністю фактично не займається, а господарська діяльність зводиться лише до вчинення дій, пов’язаних із передачею земельної ділянки в користування іншим суб’єктам господарювання, грубо порушуючи при цьому вимоги Статуту та законодавства України.

Крім того, слід зауважити, що спірна земельна ділянка надавалась в постійне користування державному підприємству для ведення підсобного господарства, а не для отримання закладом можливості передавати таку землю третім особам шляхом укладення цивільно-правових угод. Таким чином, при укладені указаного договору державне підприємство не лише перевищило повноваження з розпорядження спірною земельною ділянкою, а й фактично змінило її цільове призначення з ведення підсобного господарства на ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Реагуючи на вказані порушення законодавства, Миколаївською місцевою прокуратурою №1 направлено до суду позов про визнання договору недійсним та повернення земельної ділянки. 09.08.2019 ухвалою Господарського суду Миколаївської області відкрито провадження по справі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури №1

кількість переглядів: 1334