Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2019

Суд підтримав позицію прокуратури та повернув державі 579,92 га особливо цінних земель

                            

Рішенням Снігурівського районного суду від 15.08.2019 задоволено позов Баштанської місцевої прокуратури та визнано незаконними накази Головного управління Держгеокадарсту в області, визнано недійсними договори оренди земельних ділянок та повернуто їх державі.

Відповідно до вимог діючого у 2013 році законодавства громадяни мали право на пільгове (без проведення аукціону) отримання земель в оренду для створення фермерського господарства, як однієї із основних форм підприємницької діяльності у сфері сільськогосподарського виробництва.

Як установлено Снігурівським відділом Баштанської місцевої прокуратури, у 2013 році, будучи головою фермерського господарства та маючи у користуванні земельні ділянки, особа отримала в оренду на пільгових умовах 579,92 га ріллі в межах території Першотравневої сільської ради Снігурівського району вартістю 31 226 032 грн. нібито для створення фермерського господарства.

Однак, після отримання в оренду цих земель у позаконкурентному порядку, вказана особа передала земельні ділянки в суборенду аграрному підприємству строком на 48 років.

Реагуючи на зазначені порушення, Баштанська місцева прокуратура звернулась до Снігурівського районного суду з позовом про визнання незаконними наказів Головного управління Держгеокадарсту в області, недійсним договору оренди земельної ділянки та повернення її державі.

За принципової позиції органів прокуратури області рішенням Снігурівського районного суду вказаний позов задоволено в повному обсязі.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1341