Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2019

Працівники прокуратури постійно удосконалюють діяльність щодо протидії корупції (ФОТО)

                                  

16 серпня 2019 року у регіональній прокуратурі проведено круглий стіл на тему: «Ефективність реалізації прокурорами повноважень при розгляді адміністративних справ, пов’язаних з корупцією».

Навчальний захід організовано та проведено управлінням представництва інтересів держави в суді регіональної прокуратури для заступників керівників місцевих прокуратур та прокурорів, які відповідно до розподілу обов’язків приймають участь в розгляді адміністративних справ, пов’язаних з корупцією.

Відкрив навчальний захід заступник прокурора області Степан Божило. Він наголосив на основних засадах прокурорської діяльності у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження. Звернув увагу присутніх на те, що якісна участь прокурорів в суді є однією з ключових складових дотримання законності під час судового процесу, у тому числі запорукою доведення винуватості осіб, що притягаються до відповідальності.

Про проблемні питання практичної діяльності прокурорів у цій сфері розповів начальник управління представництва інтересів держави в суді Дмитро Коробченко та прокурор з питань організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Володимира Верцюха. 

Оскільки ефективність роботи прокурора щодо притягнення осіб, винуватих у вчиненні правопорушень, пов’язаних з корупцією, напряму залежить від якості протоколів, складених уповноваженими особами, повноти і допустимості зібраних доказів, з інформаціями також виступили представники Управління захисту економіки в Миколаївській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Детально обговорено з учасниками круглого столу практику розгляду судами справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1288