Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

Внутрішні морські води держави під захистом прокуратури

                          

Миколаївським окружним адміністративним судом підтримано позицію прокуратури щодо перевищення повноважень Миколаївською ОДА при наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки земель водного фонду державної власності.

Установлено, що розпорядженням Миколаївської ОДА в лютому 2019 року надано дозвіл ДП «Адміністрація морських портів України» на розроблення проекту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки орієнтовною площею 0,5000 га земель водного фонду державної власності.

У рішенні від 15.08.2019 суд погодився з доводами прокурора, що при прийнятті незаконного розпорядження, Миколаївська ОДА фактично розпорядилась внутрішніми морськими водами держави, що є виключною компетенцією Кабінету Міністрів України.

Крім того, судом встановлено, що запроектована до відведення земельна ділянка є акваторією Бузького лиману та належить до водних об’єктів загальнодержавного значення, і не може бути надана у користування суб’єктам господарювання.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1337