Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

Прокуратура вимагає скасування незаконного розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації

                            

Прокуратура області послідовно відстоює позицію в судах щодо незаконності розпорядження акваторією водного об’єкта загальнодержавного значення – Бузького лиману.

Установлено, що розпорядженням Миколаївської ОДА у травні 2019 року надано у постійне користування ДП «Адміністрація морських портів України» земельну ділянку орієнтовною площею 1,6 га земель водного фонду  по вул. Заводська, 23 у м. Миколаєві.

Водночас установлено, що вказана ділянка є донною поверхнею водного об’єкта загальнодержавного значення – Бузького лиману, котрий відноситься до внутрішніх морських вод України, надання яких належить виключно до компетенції Кабінету Міністрів України.

Більш того, відведена підприємству земельна ділянка взагалі не може бути об’єктом земельних правовідносин, оскільки неможливо встановити її межі в натурі та закріпити межовими знаками встановленого зразка.

З такими доводами прокурора погодився Верховний Суд у постанові від 17.05.2018 у справі № 915/1134/16, визнавши незаконним аналогічне розпорядження облдержадміністрації.

Враховуючи викладене, прокуратура області вимагає у суді скасування розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації та державної реєстрації речових прав.

Пре-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1313