Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2019

У регіональній прокуратурі обговорено питання реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину»(ФОТО)

                                

У четвер, 22 серпня 2019 року, відбулося чергове засідання робочої групи щодо реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

У заході взяли участь начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Миколаївської області Ольга Колос, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталія Гнатуша, адвокати-медіатори Наталія Степіна та Юлія Мотельчук, психолог, виконавчий директор ГО «Світанок мрій» Олена Шульга, психолог, фахівець сектору ювенальної пробації філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Любов Нарсія, психолог комінікального закладу «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської міської ради Ольга Молчанова, практичний психолог відділу методичного забезпечення соціальної роботи Миколаївського обласного центру соціальний служб для сім’ї, дітей та молоді Олександра Матутіна, начальник сектору ювенальної пробації м. Миколаєва Оксана Іпатьєва, голова правління ГО «Світанок мрій», експерт Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини Павло Шульга, психолог-фахівець сектору ювенальної пробації Заводського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Любов Нарсія.

Вітальне слово сказала Ольга Колос та довела до відома результати пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» у Миколаївській області.

У своєму виступі начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури області зазначила, що по реалізації пілотного проекту 16 неповнолітніх дали згоду на участь у Програмі відновлення. За результатами проведеної медитації укладено 11 угод про застосування програми відновлення. У 4 випадках сторони не досягли згоди, не примирилися, тому угоду не укладено. Одна справа перебуває в роботі (є висновок психолога, медіатор веде переговори зі сторонами щодо дати проведення медитації).

Також учасниками робочої групи обговорено реалізацію вказаного пілотного проекту, роль адвоката-медіатора в його реалізації, робота психологів в межах проекту та можливості подальшої реалізації. Завершено засідання робочої групи обміном думками.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1707