Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

Прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку лісового фонду площею 9,5 га, розташовану в курортній зоні «Рибаківка»

                               

Прокуратурою області вкотре відреаговано на порушення вимог законодавства щодо незаконного відведення посадовими особами органів виконавчої влади  земельної ділянки державного лісового фонду площею 9,5 га, розташованої в межах курортної зони «Рибаківка».

Зокрема, прийнятими упродовж 2006-2007 років розпорядженнями Миколаївської обласної державної адміністрації та Березанської райдержадміністрації надано в оренду та у подальшому продано у приватну власність суб’єкту господарювання ділянку для забудови комерційними об’єктами.

Зазначена ділянка належить до земель державного лісового фонду та перебуває у постійному користуванні ДП «Очаківське лісомисливське господарство», котрим згода на її вилучення не надавалась.

Окрім того, повноваження щодо відведення земель державного лісового фонду для нелісогосподарських потреб, відповідно до вимог земельного та лісового законодавства, належить до виключної компетенції Кабінету Міністрів України.

Водночас, Кабінетом Міністрів України, як власником землі, заходи до усунення порушень законодавства та припинення незаконного використання ділянки дотепер не вжито.

З огляду на викладене, прокуратура області звернулась до суду з позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України про скасування незаконних розпоряджень органів виконавчої влади, визнання недійсними договору купівлі-продажу та державного акту, а також повернення ділянки у власність держави.

Розгляд позову триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1369