Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

За принципової позиції прокурорів скасовано незаконне судове рішення про виправдання двох осіб за розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб

                                

Вироком Центрального районного суду м. Миколаєва від 13.03.2019 28–річну мешканку міста Миколаєва та 50–річного мешканця  м. Миколаєва виправдано за ч. 2 ст. 187 КК України на підставі ч. 1 п. 3 ст. 373 КПК України за недоведеністю, що в діянні обвинувачених є склад кримінального правопорушення.

Органами досудового розслідування С. та Р. обвинувачуються у тому, що 05.09.2016 близько 01:00 год. біля будинку №135 по проспекту Центральному у м. Миколаєві здійснили напад на бувшого суддю апеляційного суду Миколаївської області, спричинивши останньому тілесні ушкодження  небезпечні для життя та здоров’я, і заволоділи речами потерпілого на загальну суму 1200 грн.

Суд першої інстанції виправдовуючи С. та Р. за вказаним обвинуваченням дійшов висновку про відсутність в діянні обвинувачених складу кримінального правопорушення.

Колегія суддів Херсонського апеляційного суду, задовольняючи апеляційну скаргу прокурора зазначила про допущені істотні порушення вимог кримінального процесуального закону у ході судового провадження, що перешкодили ухвалити законне та обґрунтоване рішення.

За такого, 27 серпня 2019 року виправдувальний вирок Центрального районного суду  м. Миколаєва скасовано та призначено новий розгляд у суді першої інстанції в іншому складі суду.    

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1422