Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

Прокуратура вимагає повернути земельну ділянку, надану з порушенням містобудівного законодавства

                               

Первомайським міськрайонним судом відкрито провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури в інтересах держави до Тарасівської сільської ради та місцевого жителя про визнання незаконними і скасування рішень сільської ради, повернення земельної ділянки.

Встановлено, що сільською радою наприкінці 2018 року надано у власність для сільськогосподарського використання земельну ділянку площею 0,25 га із числа земель житлової забудови села Лозуватка Первомайського району.

Разом з тим, відповідно до Генерального плану населеного пункту, надання цієї землі для особистого селянського господарства суперечить передбаченим містобудівною документацією планувальним рішенням.

За таких умов рішення органу місцевого самоврядування супуречать закону та підлягають визнанню недійсними і скасуванню, а земля - поверненню у комунальну власність.

Зазначене стало підставою для звернення прокуратури до суду.

Загалом, упродовж 2019 року за позовами прокурорів місцевої прокуратури судами відкрито провадження у 12 справах  щодо повернення з незаконного користування земель площею 364,6 га вартістю 21,9 млн грн.  

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1490