Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив винуватця смертельної автопригоди, в якій загинуло 4 людей, за гратами на 9 років (ФОТО)

                                   

4 вересня 2019 року Миколаївським апеляційним судом за принципової позиції прокуратури Миколаївської області залишено без змін рішення Центрального районного суду м. Миколаєва, яким  винуватця смертельної дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинули троє дорослих та 5-річна дитина, засуджено до 9 років позбавлення волі.

Трагедія сталася у липні 2017 року на автодорозі Р-06 «Ульяновка-Миколаїв». в районі об’їзної дороги. Водій вантажного автомобіля «MAN» - 43-річний житель м. Кривий Ріг, порушуючи вимоги п.п.2.3 «б», 10.1 Правил дорожнього руху України, а також вимоги дорожнього знаку 2.1 «Надати дорогу», проявив неуважність, не стежив за дорожньою обстановкою та відповідно не реагував на її зміни, перед зміною напрямку руху не переконався в безпеці маневру, виїхав на перехрестя та допустив зіткнення з автомобілем «Меrсеdеs Vito», який рухався по головній дорозі.

В результаті зіткнення загинули водій та троє пасажирів автомобіля «Меrсеdеs Vito», серед яких 5-річна дитина.

За чіткої та принципової правової позиції прокуратури, суди обох інстанцій, погодившись з доводами державного обвинувачення, визнали водія виним у вчиненні кримінального правопорушення, за ч.3 ст.286 України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох людей), призначивши реальну міру покарання – 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

фото news.pn

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 1214